Sweet carrots – Pečena šargarepa u sosu od meda, putera i belog luka

sweet-carrots-sargarepa-u-sosu-od-meda-putera-i-belog-luka.

Ukoliko vam fali malo promene i inovacije u kuhinji evo jednog neobičnog predloga – Pečena šargarepa u sosu od meda, putera i belog luka.

Šta nam je potrebno?

  • 1/4 šoljice meda
  • 1/4 šoljice istopljenog putera
  • 2 čena belog luka (iseckati sitno)
  • ruzmarin
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika limunovog soka ili sirćeta

Sve sastojke pomešati, šargarepice umočiti u sos i poređati na pleh.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C, oko pola sata.

Najbolje je odabrati baby šargarepe ili što mlađe i sitnije.

Savršeno idu uz piletinu i ribu.

Bon Apetit!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *